Back

Avustralya’nın Kamp Alanları: “Percy’s Place”

Karavan kamplarının Avustralya’da alternatif tatil olmaktan çıkıp bir yaşam şekli haline geldiğini bir sabah yaşlı bir amcanın takım elbiseyle karavandan çıkıp arabasına bindikten sonra işe gittiğini gördüğümüz gün anlamıştık. Kampta yerleşik düzene geçmek diye birşey mümkünmüş!

Percy’s Place de yerleşik düzene geçilebilecek yerlerden bir tanesi…
Avustralya’da kamp alanlarını bulmak ve incelemek için kullandığımız Campermate uygulaması ile burayı bulduk. (Yolunuz düşerse ve Avustralya’daysanız kamp için çok işinize yarayabilecek bir uygulama). Yorumlar, fiyatlar, adres telefon numaraları vs her şey var.) Çok fazla yaşam alanlarının dışında değil ancak tam anlamıyla doğanın içerisinde 110 dönümlük bir çok kamp alanına göre büyük bir yer. Sidney’in şehir merkezinden bir saatlik uzaklıkta… Lokasyon olarak ise Blue Mountains’e yakın Pitt Town Kasabasında ve Hawkesburry Nehri kenarında yer alıyor. Pitt Town kasaba, köy gibi bir yer olsa da; kasap, market, doktor, ilaç alabileceğiniz yerler vs burada var. Kamp alanına araba ile 10 dakikalık bir mesafede…

Blue Mountains için ideal…

Geldiğimiz günden bu yana önerilen gidin mutlaka görün denilen “Three Sisters” görmek ve kamp yapmak için yola çıkmıştık. Bu amaçla gidilirse Blue Mountains’i gezmek için ideal bir konuma sahip… Avustralya’da kamp alanlarını bulmak ve incelemek için kullandığımız Campermate uygulaması ile burayı bulduk. (Yolunuz düşerse ve Avustralya’daysanız kamp için çok işinize yarayabilecek bir uygulama). Yorumlar, fiyatlar, adres telefon numaraları vs her şey var.)

Kamp için girişte kayıt yaptırmanız gerekiyor. Burası 110 dönümlük araziyi biraz yüksekten tamamiyle görebilen bir yer olduğu için kamp yapmak istediğiniz alanı uzaktan seçebiliyorsunuz.



Percy’s Place özellikleri:

  • Elektriksiz ve elektrikli seçenekleri var. Nehir kenarında kamp yapmak isterseniz elektriksiz alanları tercih etmek zorundasınız. Elektrikli alan hemen girişte ve aslında mutfak ve banyonun olduğu bölgeye çok yakın. Biz elektrik ihtiyacımız olmadığı için nehir kenarı bir alan seçtik. Bu alanlar ortak mutfak ve tuvaletlere uzak olsa da yaklaşık her 100 m’de bir prefabrik tuvalet var.
  • Ortak mutfak, ortak tuvalet banyo ve küçük bir markete sahip.
  • Büyük karavanlar için boşaltma ve doldurma alanları var. Ortak mutfak tuvalet banyonun olduğu bölgede…
  • Kamp alanları numaralandırılmış ve sınırlı.
  • Gelenler genelde küçük sürat tekneleri veya jetskileri ile geliyor ve wakeboard yapmak için geliyor. Bu durum az da olsa bir gürültüye neden olabiliyor ancak alan geniş olduğu için genel olarak sessiz ve sakin bir yer.
  • Nehirde balık tutabilirsiniz ancak wakeboard ve jetski yapanları akşam olunca kenara çekilmelerini beklemeniz gerekiyor. Bu tür aktiviteler anlamında popüler olduğunu düşündüğümüz ve trafiğin yoğun olduğu bir yer.
  • Her alan için özel kamp ateşi alanı var.
  • Genel elektriksiz kamp alanı için gecelik ücret iki kişi $33
  • Eğer kamp çadırınız yok ise çadır kiralayabiliyorsunuz.
  • Ertesi gün saat 10’da kamp alanından ayrılmanız gerekiyor. Eğer ertesi günüde orada tamamlamak isterseniz ekstra ücret ödemeniz ve saat en geç akşam 6’da ayrılmanız gerekiyor.

Size elma bahçeleri vaadediyoruz!

Kamp yaptıktan sonra Katoomba, Three Sisters, Blue Mountains ve Botanic Garden’ı gezmek isterseniz eğer bir günü de onlara ayırmanızı tavsiye ederiz. Bu yerlere ulaşmak için iki yol seçeneğiniz var. Birisi Blue Mountains’in önünden direk Katoomba ve Three Sisters’a ulaşıyor. İkincisi ise Blue Mountains’in biraz arkasından ve içinden Botanic Garden, Katoomba ve Three Sisters’a ulaşıyor. İkinci yol daha elma bahçeli, otantik kafeli ve organik reçelli ancak diğerine göre daha uzun sürüyor.

Blue Mountains ve Three Sisters ile ilgili detaylı bir yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Bonus: Yeni Arkadaşlar 🙂

Bizim için Percy Place’i daha anlamlı kılan şey ise ilginç tanışma hikayemiz ile Michael ve Angela’yla tanışmak oldu. Yolda, hayalini kurduğumuz hayatı yaşayanlarla karşılaşmak insanın içindeki kıskançlığı uyandırsa da onlarla tanışmak tuhaf bir duyguydu… Kendini olmak istediğin yerde görmek gibi… Michael ve Angela firmalar için video çeken bu videolar için yukarıdaki karavanları ile binlerce km giden ve hayatı kamplarda geçen bir çift… Muhteşem değil mi ya!

Detaylı bilgi için: https://www.percysplacecaravanpark.com.au

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir