Back

Avustralya’ya Öğrenci Vizesi Başvurusu Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Avustralya’ya Neden Geldiğimizi Size Anlatmış mıydık?
Avustralya için İkinci Karar: Dil Okulu Seçimi! Ama Nasıl?
Avustralya Vizesini Nasıl Aldık?
Avustralya’ya Öğrenci Vizesi Başvurusu Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
Avustralya’ya Gelmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
Avustralya’da Hangi İşleri Yapabilirsiniz?
Avustralya’da Nasıl İş Bulabilirsiniz?
Avustralya’da Nasıl Cv Hazırlanır?
Avustralya’da Ne Nereden Alınır?
Avustralya’da Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

Avustralya son zamanlarda eskisi gibi her başvuruyu maalesef kabul etmiyor. Birçok arkadaşımız tüm evrakları eksiksiz olmasına rağmen son dönemlerde öğrenci vizesi reddi aldı. Uluslararası öğrenci piyasasından kazandığı parayı ve ekonomisinin güçlü bir kolu olan bu alanda vize reddi vermesi son dönemde bir şeylerin doğru gitmediğinin göstergesi olarak kabul edebiliriz. Bu nedenle bildiğimiz ve duyduğumuz bazı tüyoları sizinle paylaşmak istedik. Neden Avustralya’ya gelmek için öğrenci vizesi yolunu tercih ettiğimizi şu yazımızda paylaşmıştık. Avustralya hükümeti vize başvurularını incelerken öğrenci vizesi gibi vize türlerinde özellikle sizin vize bitiminde ülkenize döneceğinizden emin olmak istiyor. Bu nedenle, hali hazırda Türkiye’de öğrenciyseniz ya da sigortalı çalıştığınız bir işiniz var ise bunlar sizin için avantaj olabilir.

Ülkeye geri döneceğinizi belirtmek ve kanıtlamak bir avantaj!

  • İşten ayrılacak bile olsanız sanki işinize geri dönecekmiş gibi işyerinizden yazı almaya çalışın. Biz işten ayrılmadan önce tüm evraklarımızı sanki işe geri dönecekmişiz gibi hazırlamıştık. Bu şekilde vize almanın daha kolay olacağını söylemişti danışmanımız Gülçin Hanım… Avustralya’da dilimizi geliştirip geri döndüğümüzde şirketimizde yükselme imkanımız olacağına dair ön yazı hazırlamıştık.
  • Diğer önemli nokta ise hesabınızda göstereceğiniz para. Avustralya hükümeti sizin bu ülkede çalışmadan okumanıza, yaşamanıza yetecek parayı hesabınızda görmek istiyor. Bu paranın nereden geldiğinin de gösterilmesi şart. Eskiden bu paranın hesapta 3 ay bekletilmesi gerekiyormuş ancak şu an öyle bir zorunluluk yok. Biz araba satışından gelen para şeklinde gösterdik ve araç satış belgesini ekledik. Bu parayı vize çıkana kadar hesapta tutmak yeterliydi biz başvururken. Hatta biz aynı parayı ikimiz için ayrı ayrı kullandık. Önce birimize başvuru yaptık o vize çıkınca parayı çekip diğerimize yatırdık ve o şekilde başvuru yaptık.
  • Bunun dışında eğer bir sıkıntı yaşarsanız size kim destek olacak ya da bu durumda ne yapacaksınız gibi soruların cevabını duymak istiyorlar. Ailenizden size destek olacak birileri var ise ev, araba tapusu evraklarının fotokopisini evraklarınızın arasına ekleyebilirsiniz. Ailenizden çalışan birinin çalıştığına ya da emekli olduğuna dair ve düzenli maaş aldığına dair banka dökümü ekleyebilirsiniz.

Konsolosluktan teyit etmek için aradıklarında hazır olun!

  • Tüm yazdığınız niyet mektubundaki şeyleri bir de telefonda sizi arayıp mülakat yaptıklarında teyit etmek için soruyorlar. Niyet mektubunu iyice okumak lazım. 😀 Arayan kişi benim mülakatımda çok sert konuşmuştu ve ısrarla neden Türkiye de bir İngilizce kursuna gitmediğimi irdeleyip durdu. Fakat Onur’u arayan kişi o kadar sert ve sıkıştıran sorular sormamıştı. Genel birkaç soru sorduktan sonra sadece bir evrak daha eklemesini istemişti o kadar. Siz her duruma hazırlıklı olun tabi. 😀
  • Avustralya’da uzun süre kalmak istiyorsanız İngilizce kursu ile başlayıp sonrasında kolejlere giderek öğrenci vizenizi uzatabilirsiniz. Hatta daha ötesi diploma-advanced diploma-yüksek lisans-mezun vizesi falan derken 5-10 yıl kalabilirsiniz. 😀 Şuan da biraz da bizim yaptığımız bu aslında…
  • Uzun bir süre kaldıktan ve İngilizce yeterliğini aldıktan ve  gerekli şartları sağladıktan sonra da oturma izni için başvuru yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir