Back

Faresi çalınan evsiz adama Sidney Polisi’nden mutlu haber geldi!

Sidney’de geçtiğimiz günlerde çok ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Bir evsiz olan Chris’in evcil faresi çalındı. Bu olay sosyal medyada viral olduktan sonra fare Lucy Sidney Polisi tarafından bulundu ve Chris’e teslim edildi. Şimdilerde ise Chris ve Lucy’nin kavuşma görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmaya başladı:

https://www.facebook.com/nswpoliceforce/videos/2381018858800298/

Olayın detayları ise şöyle: sokakta yaşayan bir evsiz olan Chris, yakındaki bir tuvaleti kullanmaya gittiğinde evcil faresi Lucy’i sokakta yaşadığı yerde bırakmıştı. Chris döndüğünde Lucy’i hiçbir yerde bulamadı ve evcil faresinin çalındığı düşüncesiyle halktan yardım istemeye başladı. 59 yaşındaki Chris ve evcil sokak faresi Lucy, her gün yanından geçen birçok Sidney sakini için iyi bilinen bir ikili… Bu nedenle Lucy’nin çalındığının ortaya çıkması üzerine; Chris bir çok kişiden destek görmeye başladı. Hatta bu insanlar sosyal medya üzerinden paylaşım yapmaya başlayınca biz de bir çok yorum ve çağrı ile karşılaştık.

Hatta Pearce adında bir kadının kendisi için bir GoFundMe sayfası oluşturması üzerine Chris’in ayağa kalkmasına yardım etmek isteyen insanlardan sadece iki gün içinde 1104 $ bağışlandığı haberi yapıldı. Olay bir süre sonra polise taşındı. Tam da bu noktada gerçekten mi ya tepkisini veren ilk insanlar biz olabiliriz belki çünkü buradakilerin bu tür durumlarına alışık olduğunu düşünüyoruz. Tabi hırsızlığa değil de, yaşama saygı başlığına… Hatta insanlar vergilerinin polis tarafından böyle bir durumu çözmesi için kullanmasından duydukları memnuniyet mesajlarını okuduk.

Bir süre sonra Sidney Polisi bir güvenlik kamerası kaydında bir kadının Lucy’i aldığını tespit etti ve bir süre sonra da kadının fotoğrafları sosyal medyada ve haberlerde dolaşmaya başladı. Kısa süre sonra olay açıklığa kavuştu. Lucy’i çaldığı düşünülen kadının evcil bir farenin sokakta kaldığı düşüncesi ile onu yanına almasından ibaret olduğu anlaşıldı ve geçtiğimiz 18 Nisan 2019 günü Lucy, Chris’e yeniden kavuştu. Biz de bu haberi instagram’da paylaştıktan sonra “yaşama saygı” konusunda bir çok güzel mesaj aldık. 🙂

Kaynakça: NSW Police Force

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir