Back

Dev Lunapark; Ocean Park – Hong Kong

Tam olarak 174 futbol sahası büyüklüğündeki devasa Ocean Park için; bir lunapark tanımlaması yapılsa da, biz buna katılmıyoruz. 😀 Olsa olsa burası bir lunaada olabilir ki böyle bir tanımlama da şu anda litaratürde yok. Ocean park bir oyun adası olmasının yanısıra; pandalara, deniz canlılarına ev sahipliği yapan dev bir hayvanat bahçesi ve akvaryum da aynı zamanda… Dev diyoruz çünkü adanın bir bölümünde ulaşım için teleferiği ve treni kullanıyorsunuz. Girişte oyuncaklar, çocuklar, görevlilerden oluşan bir kargaşa ile karşılaşsanız da bu daha dağın görünmeyen kısmını görmediniz demek oluyor.  

Ocean Park için nereden bilet alabilirim?

Biletler parkın ana girişinde veya Ocean Park web sitesinden alınabiliyor. Fiyatlar yetişkinler için 498 HKD ve 898 HKD arasında değişiyor. Çocuklar için fiyatlar yarı yarıya ancak alternatif olarak biletlerinizi Klook uygulmasından da alabilirsiniz. Fiyatlar 40-80 HKD’na kadar daha uygun olabiliyor.  Hatta Honk Kong içerisinde bir çok etkinlik biletini Klook üzerinden daha uygun fiyatlara alabilirsiniz. Biletlerin ise içerisinde yemek hakkı olan, size oyuncaklarda öncelik tanıyan gibi seçenekleri var.  Bütün bir gününüzü buraya ayırırsanız eğer bilete çok daha fazla ödeyerek hızlı geçişden yararlanmanıza gerek yok diyebiliriz.

Klook uygulamasını ios için buradan android için ise buradan indirebilirsiniz. 

Hafta sonuna bırakmayın!

Eğer hafta sonu giderseniz okul tatili ve çocukların yoğunluğu nedeniyle hızlı geçiş pek de bir işe yaramıyor zaten 😀 Cuma-Cumartesi-Pazar-Pazartesi yoğunluğun çok fazla olduğu günler. Eğer aşırı kalabalıktan sıkılıyorsanız Salı-Çarşamba-Perşembe günlerinden birini seçmekte fayda var. Biz Hong Kong seyahatimizin son gününe sıkıştırdığımız için Cumartesi’ye kaldık. 😀 Kalabalık ve çocuklar inanılmazdı!

Gitmeden önce hava durumunu kontrol etmekte de fayda var. Belli dönemlerde Hong Kong’da birden hava kapatıp yağmur ve tayfun bastırabiliyor. Bir yerde güneş varken başka bir yerde sağanak da yapabiliyor. Bütün bir gününüzün rezil olmaması için hava durumunu bölgesel olarak kontrol etmenizde fayda var.  

Ocean Park’da ulaşım! 😀

Ocean Park; Waterfront ve The Summit (iki ana bölüm) içerisinde ulaşımı yürüyerek sağlasanızda bu iki bölüm arasında teleferik veya ekspres treni kullanmak zorundasınız. Eğer vaktiniz varsa teleferiği seçin deriz! 😀 Ocean Park Hong Kong iki kısma ayrılmıştır: Waterfront (park girişine yakın) ve The Summit (heyecanın sürdüğü ve fokların olduğu yerler).

Teleferik

Girişte insanların teleferik ile dik tepeyi aştığını zaten görebiliyorsunuz. The Summit’e ulaşmak için 8 dakikalık 1,5 km’lik teleferik yolculuğunu seçerseniz eğer sizi küçük bir Büyük Buda’daki Ngong Ping 360 yolculuğu bekliyor olacak… Deniz, yeşil ve gökyüzü eşliğinde huzurlu bir yolculuk ancak yoğun günlerden birindeyseniz eğer sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz. Kabinler Ngong Ping 360’dakinden çok daha küçük!

Okyanus Ekspresi

Ocean Express , parkın tıpkı bir denizaltıya benzeyen kendi tren sistemidir! Gerçek bir su altı yolculuğunu simgelemek için 4 dakikalık yolculuk boyunca farklı temalı animasyonlar oynuyor. Burada yoğunluk olsa da kuyruk daha hızlı bitiyor çünkü 5000 yolcu taşıyabiliyor. 🙂 Ayrıca klimalı! 😀

Kaybolmamak için Ocean Park uygulamasını indirin!

İçeriye girdikten sonra elinizde baskı harita size o kadar da yardımcı olamıyor. Bu nedenle telefonunuza Ocean Park uygulamasını bir günlük de olsa indirebilirsiniz. Uygulama içerisinde interaktif bir harita, seanslar, rehberli turlar ve parkta dolaşmanıza ve etkinliklerinizi kolaylıkla planlamanıza yardımcı olacak diğer şeyler gibi tüm önemli bilgiler ve gerçek zamanlı güncellemeler yer alıyor.

Okyanus Parkında Ne Yapmalı?

Ocean Park’da iki ana bölüm ve içerisinde sekiz farklı temadan oluşan bölümler var. İki ana bölüm arasında teleferik yada ekspres tren ile seyahat etmeniz gerekiyor. Hangi yolu ve hangi heyecanı önce yaşayacağınız size kalmış. 😀 İçeride kaybolmamak ve kendinize bir yol haritası çizebilmek için Ocean Park’ın uygulamasını indirebilirsiniz. Peki içeride neler var:

Panda ve diğer asya canlıları!

Heyecan yaratacak hiçbir şey yapmamasına karşılık herkes panda görmek ister! 😀 Yakınlarında ise Asya Su Samuru, maymunlar ve küçük timsahları görebilirsiniz.

Polar Adventure

Kuzey ve Güney Kutbu’na özgü penguenleri, fokları, morsları ve diğer deniz canlılarını bulabileceğiniz Polar Adventure’da ise serinleyebilirsiniz . 😀 Hong Kong nem açısından gerçekten sizi zorlayabilecek bir yer. Bizim gibi siz de Polar Adventure alanında penguenleri izlerken bir yandan da serinleyebilirsiniz. Eğer bu sevimli yaratıkları camdan izlemek yetmiyorsa, özel aktivite ve biletler ile onlara katılmayı da seçebilirsiniz. Klook bunun için, Ocean Park Penguin Encounter, Ocean Park Seal Encounter ve Ocean Park Dolphin Encounter gibi bilet seçenekleri sunuyor.

Grand Aquarium

400 farklı türden 5.000’den fazla balığa ev sahipliği yapan Grand Aquarium’daki deniz canlılarının çeşitliliğini görünce şaşırabilirsiniz. Öte yandan, Grand Aquarium’a giden yolda eski Hong Kong’a adım atabilirsiniz. Daha öncesinde Big Buddha’ya çıktıysanız eğer bizim gibi sokaklar size de tanıdık gelecektir.  Ancak burada nostaljiyi yaşamak da farklı bir duygu diyebiliriz.

Roller Coaster ama VR’dan!

Ocean Park’ta en çok ilgi gören yerlerden bir diğeri ise bizce, Hong Kong’daki ilk Sanal Gerçeklik (VR) Roller Coaster’ı… Hızlı bir bakışta, sıradan bir roller coaster’a benzeyebilir, ancak yakından bakıldığında, VR kulaklıklarının da yolculara bağlanmış olduğunu göreceksiniz! 😀 Kesinlike güvenli ancak biraz korkutucu… 😀

ve diğerleri…

Biz biraz bir lunaparkta olandan fazlası diyebileceklerimizi yazdık ancak bunun yanında gösteriler, dev oyuncaklar, inanılmaz lezzetler bulmanız mümkün… Tüm gününüzü buraya ayırıp bizim gibi her gördüğünüz oyuncağı deneyin deriz!

Ocean Park’a nasıl gidebilirim?

Ulaşımı en kolay Hong Kong’taki herhangi bir metro istasyonundan sağlayabilirsiniz. Tüm hatlar birbiri ile bağlantılı ve Ocean Park’ın önünde inebileceğiniz Ocean Park metro durağı bulunuyor.  (MTR tarafından: South Island Hattı üzerindeki Ocean Park İstasyonu) Otobüs ile bulunduğunuz yere göre hatları kontrol etmelisiniz. Araba kiraladınız ve onla gitmek isterseniz de geniş bir otopark alanı var.

Ocean Park’ta ne giymeli?

Gün boyunca atacağınız adımları günün sonunda telefonunuzdan kontrol edebilirsiniz ancak emin olun ki çok yürüyeceksiniz. Bu nedenle zor parkurlu bir trekking için nasıl hazırlanılıyor ise öyle hazırlanabilirsiniz. Rahat kıyafetler ve rahat spor ayakkabıları güzel bir tercih olabilir. Herhangi bir aksi duruma karşı yanınızda yine de ince bir yağmurluk ve yedek tshirt bulundurmakta da fayda var.

Hong Kong için yazın tam ortasında oradaysanız eğer sıcaklık ve nemin nefes almanızı engelleyecek seviyeye ulaşacağına emin olabilirsiniz. Bu nedenle o oyuncaklar ve aktiviteler arasında bol bol su içtiğinizden ve güneş kremi kullandığınızdan emin olun!

Dışarıdan yiyecek getirmek yasak!

Bebek maması hariç ziyaretçilerin kendi yiyecek ve içeceklerini parka getirmelerine izin verilmiyor. Girişte çanta aramasından geçiyorsunuz.  Yiyecek içeçek sokmak zor ancak Ocean Park’ta çok çeşitli yemek seçenekleri var.  Restaurantlar ortalamanın üzerinde ancak büfelerden birinde hızlı bir atıştırmalık alarak idare edebilirsiniz. Kendi su şişenizi yada mataranızı yanınıza alırsanır eğer parkın içindeki çeşmelerden su doldurabilirsiniz. Paraya kıyarsanız da bilet alırken yemek seçeneğini Klook ve Ocean Park ticket sistemi size zaten sunuyor. 😀

Çalışma saatleri

Pazartesi – Cuma: 10:00-19:00

Cumartesi – Pazar: 10:00-21:00

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir