Back

Avustralya’nın Kamp Alanları: “Glenworth Valley”

Bu aralar Avustralya’da kamp yapmanın göründüğü kadar korkutucu bir şey olmadığına daha fazla inanıyoruz. Ormanın içinde, telefonların çekmediği, gece zifiri karanlığın çöktüğü, kookaburraların cirit attığı Glenworth Valley Outdoor Adventures‘dan bile çok zor ayrıldık! Burası Sidney’in kuzeyinden bir saatlik sürüş mesafesinde ve Gosford’a çok yakın bir bölgede yer alıyor.  3 bin dönümlük bir arazi ve Avustralya’nın en büyük binicilik aynı zamanda da açık hava macera merkezlerinden biri… Hatta Avustralya’da ata binmek için en iyi yer diye bahsediliyor ve öğrendiğimize göre Avustralya Binicilik Merkezi Birliği’nin kurucu üyesiler… Yani At binme gibi bir hobiniz varsa eğer Glenworth Valley’i kaçırmayın… Gördüğümüz kadarıyla bu anlamda gerçekten iyiler ve açık hava etkinliklerine yönelik farklı seçenekler de sunuyorlar.

Yağmur ormanları mı, nehir kenarımı?

Biz ise sadece kamp için oradaydık. Avustralya’da kamp alanlarını bulmak ve incelemek için kullandığımız Campermate uygulaması ile burayı bulduk. (Yolunuz düşerse ve Avustralya’daysanız kamp için çok işinize yarayabilecek bir uygulama). Yorumlar, fiyatlar, adres telefon numaraları vs her şey var.)

Kamp için girişte kayıt yaptırmanız gerekiyor. Kayıt yaptırırken bize ilk sordukları soru “yağmur ormanları tarafından mı, yoksa nehir kenarından mı yer istersiniz” oldu. Bu noktada bir tercih yapmanız gerekiyor. Yağmur ormanları tarafı; aktivitelerin yapıldığı bölgelere daha yakın olduğu için bazen rahatsız edebiliyor. Nehir kenarı ise biraz daha kalabalık ve sık olmasına karşılık nehirde yüzmek için ideal. Biz nehirden ve kalabalıktan uzaklaşmak için yağmur ormanları bölgesini seçtik. Bir günlük elektriksiz alan ücreti ise iki kişi için: $50.

Glenworth Valley’i bu noktada bizim için diğerlerinden ayıran özellikleri ise:

  • Diğer kamp yerlerinde size bir numara veriliyor ve gidip bu numaranın yazılı olduğu alana yerleşiyorsunuz. Burada kamp alanı için belirli bir numara veya sınır yok. Kamp yapmak için ayrılan düz alanlarda herhangi beğendiğiniz, müsait bir yere park ederek kamp atabiliyorsunuz. Bugüne kadar gittiğimiz tüm kamp alanlarında belli bir numara ve kısıtlanmış bir alan vardı.
  • İkincisi ise “Yarın saat kaçta ayrılmamız gerekiyor?” diye sorduğumuzda istediğiniz saatte demeleri oldu. Çünkü Sidney’deki bu tür tesislerden ya da karavan parklarından genelde herhangi bir tatil tesisi gibi hareket ettikleri için ertesi gün 10-12 gibi ayrılmanız gerekiyor. Ya da ertesi günde akşama kadar orada vakit geçirmek istiyorsanız küçük de olsa bir miktar daha ödeme yapmanız gerekiyor.
  • Kamp ateşi yakmak yasak değil. (Bazı karavan parklarında ateş yakmak yasaklanıyor.) Girişte kamp için ihtiyacınız olabileceğini düşündükleri bazı şeyleri satıyorlar ancak çok kısıtlı ürün var. Alışveriş için en yakın yer Gosford’da var o da 20 dakikalık bir mesafe. Bu nedenle ihtiyacınız olan her şeyi gelmeden tamamlamanızda fayda var.
  • Kamp çadırınız, uyku tulumunuz, matınız yoksa eğer temel kamp malzemeleri de kiralayabiliyorsunuz. Biz arabamızın arkasına yatak atarak küçük bir campervana dönüştürdüğümüz arabamızda kaldık.

“Avustralya’da bir kamp kültürü: 4×4’leri kamp için uygun hale getirme ve biz neler yaptık” başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.



Tüm bunların yanı sıra; Kamp alanlarında genelde ortak kullanılan tuvalet ve banyolar oluyor ve bunlar bazen size çok uzak olabiliyor. Burada ise her kamp alanının yakınına prefabrik bir tuvalet banyo koymuşlar ve o kadar uzağa yürümenize gerek yok 🙂 Burada ortak kullanıma açık mutfak yok, onun yerine kamp ateşi alanları var Her şey doğal tam da bizim istediğimiz gibi 🙂 Kamp attığınız yerde kendi ekipmanınızla istediğiniz her şeyi pişirebiliriniz.

Lookout’u kaçırmayın! 🙂

Girişte Glenworth Valley tabelasını geçtikten hemen sonra solda bir lookout var. Bütün vadiyi yukarıdan görüyor. Sonrasında vadiye ulaşmak için bir 10 dakikalık virajlı birazda toprak olan yoldan devam etmeniz gerekiyor.

Kayıt yaptırırken sordukları ikinci soru ise etkinliklere katılmak isteyip istemediğiniz oluyor. Etkinliklere katılırsanız kamp ücretinizde indirim yapıyorlar. Açık hava etkinlikleri anlamında gerçekten muhteşem bir yer. Çünkü çok geniş bir araziye sahipler. Eğer açık hava etkinliklerine katılmak isterseniz de bunlar:

  • At binme

Daha öncede bahsetmiştik ancak detaylandırmak gerekirse 3 bin dönümlük vadi içerisinde tamamen ormanlık alanda rehberler eşliğinde tamamlanan bir parkurlar var. 50 km kadar at sürebiliyorsunuz. 😀 Çocuklar için de midilli turları var. Yeni başlayanlar usta olanlar için farklı farklı programlar mevcut. En ilginci sonu peynir ve şarap tadımı ile biten “Gurme At Binme Turu”… Bizce bir pazarlama harikası 😀

  • Trekking

Tamamen doğal bırakılmış parkurlarda yürüyüş yapabilirsiniz. Parkurlar birçok noktada dere ile birleşse de tamamlaması zor parkurlar değiller. Sadece lizardlara dikkat etmek de fayda var. 😀

  • Lazerli silahlarla savaş oyunu

Ormanlık alanda bunu deneyimlemek süper olsa gerek. Biz birkaç grubun oyununu izledik. Lazer etkili silahlar ve özel ekipmanlar ile oynuyorsunuz. Ancak takım kurup gelmek gerekiyor

  • Kano turu

Vadinin etrafını çevreleyen nehrin üzerinden Glenwort Valley’in doğasını keşfetmek için bizce muhteşem bir deneyim. 😀 Ama bize tüm nehir ve akarsular hala timsahlı gibi geliyor. 😀

  • Atv

Biraz daha adrenalin ve toz-toprağa yönelik bir aktivite olmasına karşılık Glenworth Valley’in doğasını hızlı turlamak için ideal.

  • Kaya tırmanışı

Fiyatlar genelde $90 civarından başlıyor ve etkinliğin istediğiniz saat uzunluğuna, eğitim alma durumuna göre değişiyor.

Detaylı fiyat ve bilgi için: http://www.glenworth.com.au

Bonus:

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir